SAYILAR-TAMSAYILAR Yaprak Test

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

SAYILAR-TAMSAYILAR Yaprak Test

Mesaj tarafından Yönetici Bir Salı Kas. 04, 2008 2:23 pm

1. x, y, z sıfırdan farklı tamsayılar ise, aşağıdakilerden hangisi sıfır olabilir?
a) x3.y.z
b) x2+y2+z2
c) x3.y2.z
d) x6+y2+z4
e) x2+y4+z3
--------------------------------------------------------------------------------
2. 72/a ifadesinin sonucunu tamsayı yapan kaç tane farklı a tamsayısı vardır?
a) 2
b) 4
c) 6
d) 8
e) 24
--------------------------------------------------------------------------------
3. x, y, z Є Z, x.y= -5, y.z= -8, x.y.z<0 ise, 2x -5y +z = ?
a) 8
b) 13
c) 23
d) 33
e) 43
--------------------------------------------------------------------------------
4. a < b < 0 < c ise, aşağıdakilerden hangisi negatif olabilir ?
a) (a-b)4.c
b) c -2a -3b
c) c +b +a
d) 3c -a -b
e) 2a.b.c
-------------------------------------------------------------------------------
5. a2.b < 0, b.c > 0, c2.a3 < 0 ise, a, b ve c nin işaretleri sırasıyla aşağıdakilerden hangisidir ?
a) -,-,-
b) +,+,+
c) -,+,-
d) -,-,+
e) +,-,-
--------------------------------------------------------------------------------
6. x4.y3 < 0, y4.z5 > 0, x3.z6 < 0 ise, x, y ve z nin işaretleri sırasıyla aşağıdakilerden hangisidir ?
a) +,+,+
b) -,-,+
c) +,-,-
d) -,-,-
e) +,-,+
--------------------------------------------------------------------------------
7. x5 +2x3 +9x işleminin sonucu negatif bir tamsayı ise, hangisi pozitiftir?
a) 7/x
b) x7
c) x-5
d) -x-5
e) x-2.x-5
--------------------------------------------------------------------------------
8. x Є Z+ ise, x2 -x işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisi olabilir?
a) 5
b) 15
c) 36
d) 72
e) 100
--------------------------------------------------------------------------------
9. x, y Є Z+ , x = 6y, y2 = x ise, (x-y)2 nin değeri kaçtır ?
a) 100
b) 400
c) 900
d) 1600
e) 2500
--------------------------------------------------------------------------------
10. x.y > 0 ve x < 0 ise, aşağıdakilerden hangisi doğrudur ?
a) y > 0
b) x + y > 0
c) x3.y5 > 0
d) x2-y2 > 0
e) 2x+2y > 0
--------------------------------------------------------------------------------
YANITLAR : 1-E 2-E 3-C 4-C 5-A 6-B 7-D 8-D 9-C 10-C

Yönetici
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 422
Yaş : 97
Nerden : Dershaneden
Kayıt tarihi : 29/07/08

Kullanıcı profilini gör http://nevsehirugur.forum0.net

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz