RAKAMLAR VE SAYILAR BASAMAK ÇÖZÜMLEME Yaprak Test

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

RAKAMLAR VE SAYILAR BASAMAK ÇÖZÜMLEME Yaprak Test

Mesaj tarafından Yönetici Bir Salı Kas. 04, 2008 2:17 pm

1. (ab) iki basamaklı bir sayı olduğuna göre, (ab) = 6a + 4b ise, a + b toplamı kaçtır?
a) 3
b) 4
c) 5
d) 6
e) 7
--------------------------------------------------------------------------------
2. (ab) ve (ba) iki basamaklı sayılar olduğuna göre, (ab) - (ba) = 5.(a+b) ise, a + b toplamı kaçtır?
a) 3
b) 5
c) 7
d) 8
e) 9
--------------------------------------------------------------------------------
3. (abc) üç basamaklı ve (bc) iki basamaklı sayılar olduğuna göre,
(abc) + (bc) = 168 ise, a + b + c toplamı kaçtır?
a) 5
b) 6
c) 7
d) 8
e) 9
--------------------------------------------------------------------------------
4. (ba) iki basamaklı bir sayı olduğuna göre, 4.a = (ba) - 5b ise, b kaçtır?
a) 2
b) 3
c) 4
d) 5
e) 6
--------------------------------------------------------------------------------
5. (ab) iki basamaklı sayısının değeri rakamları toplamının 4 katına eşit olduğuna göre, a + b toplamı en çok kaç olur?
a) 8
b) 9
c) 10
d) 11
e) 12
-------------------------------------------------------------------------------
6. (aa) ve (bb) iki basamaklı sayılar olduğuna göre, (aa) + (bb) = 165 ise, (ab) sayısının alabileceği en büyük değer kaçtır?
a) 69
b) 78
c) 87
d) 96
e) 99
--------------------------------------------------------------------------------
7. (5a5) üç basamaklı ve (a5) iki basamaklı sayılar olduğuna göre, (5a5) sayısı, (a5) sayısının 21 katı ise, a kaçtır?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 5
e) 6
--------------------------------------------------------------------------------
8. (aa), (bb) ve (ba) iki basamaklı sayılar olduğuna göre,
[4(aa) + 6(bb)] / (ba) = 22 ise, a + b toplamı kaçtır?
a) 4
b) 6
c) 7
d) 8
e) 9
--------------------------------------------------------------------------------
9. (ab) ve (ba) iki basamaklı sayılar olduğuna göre,
[(ab) + (ba)] / [(ab) - (ba)] = 11 / 5 ise, a + b toplamı kaçtır?
a) 18
b) 12
c) 9
d) 8
e) 6
--------------------------------------------------------------------------------
10. (abc), (bca) ve (cab) üç basamaklı sayılarının toplamı 1554 olduğuna göre, a . b çarpımının alabileceği en büyük değer kaçtır?
a) 24
b) 36
c) 40
d) 42
e) 46
--------------------------------------------------------------------------------
YANITLAR : 1-E 2-E 3-D 4-B 5-E 6-D 7-B 8-D 9-C 10-D

Yönetici
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 422
Yaş : 97
Nerden : Dershaneden
Kayıt tarihi : 29/07/08

Kullanıcı profilini gör http://nevsehirugur.forum0.net

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz