SAYI BASAMAKLARI Yaprak Test

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

SAYI BASAMAKLARI Yaprak Test

Mesaj tarafından Yönetici Bir Salı Kas. 04, 2008 2:15 pm

1. m sayı tabanı olduğuna göre, (123)m = 27 ise, m kaçtır?
a) 2
b) 3
c) 4
d) 5
e) 6

2. a sayı tabanı olmak üzere, a > 4 ise ( a + 2)2 sayısının a tabanındaki değeri hangisidir?
a) 444
b) 441
c) 431
d) 421
e) 144

3. m ve 8 sayı tabanı olduğuna göre, (45)8 - (23)m farkının 10 tabanındaki değeri en fazla kaç olur?
a) 22
b) 24
c) 26
d) 32
e) 48

4. n sayı tabanı olmak üzere, (26)n + (54)n = (112)n ise, n kaçtır?
a) 6
b) 7
c) 8
d) 9
e) 10

5. x ve 7 sayı tabanı olduğuna göre, (y12)x + (x34)7 toplamının 10 tabanındaki en büyük değeri kaçtır?
a) 507
b) 512
c) 513
d) 514
e) 515

6. m-1 ile m sayı tabanı olduğuna göre, (131)m-1 = (32)m ise, m kaçtır?
a) 6
b) 4
c) 3
d) 2
e) 1

7. n+1 sayı tabanı olmak üzere, (n2)n+1 = 2n + 8 ise, n kaçtır?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
e) 5

8. (121)4 sayısının 5 fazlasının 3 tabanına göre yazılışı kaçtır?
a) 1010
b) 1020
c) 1030
d) 1110
e) 1120

9. 6 tabanlı sayı sistemine göre, 3 basamaklı en büyük sayı ile en küçük sayı arasındaki fark 10 tabanına göre kaçtır?
a) 891
b) 495
c) 297
d) 189
e) 179

10. Bir a doğal sayısının 3 tabanına göre yazılışı 1112 ise, a doğal sayısının 21 eksiğinin 3 tabanına göre yazılışı aşağıdakilerden hangisidir?
a) 202
b) 201
c) 200
d) 211
e) 212

YANITLAR: 1-C 2-E 3-C 4-C 5-A 6-C 7-C 8-A 9-E 10-A

Yönetici
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 422
Yaş : 97
Nerden : Dershaneden
Kayıt tarihi : 29/07/08

Kullanıcı profilini gör http://nevsehirugur.forum0.net

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz