BÖLÜNEBİLME KURALLARI Yaprak Test

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

BÖLÜNEBİLME KURALLARI Yaprak Test

Mesaj tarafından Yönetici Bir Salı Kas. 04, 2008 2:13 pm

BÖLÜNEBİLME KURALLARI
1. (ab) iki basamaklı doğal sayısı 3 ile tam bölünebildiğine göre, (92a3b) beş basamaklı doğal sayısı 3 e bölündüğünde kalan kaçtır?
a) 5
b) 4
c) 3
d) 2
e) 1
--------------------------------------------------------------------------------
2. (5a3b4) beş basamaklı sayısı 12 ile tam bölünebildiğine göre, a nın alabileceği değerlerin toplamı kaçtır?
a) 20
b) 42
c) 45
d) 52
e) 18
--------------------------------------------------------------------------------
3. (61a) üç basamaklı sayısı 6 ile tam bölünebildiğine göre, a kaç farklı değer alabilir?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
e) 5
--------------------------------------------------------------------------------
4. İki basamaklı (ab) sayısının 9 ile bölümünden kalan 4 tür. Onlar basamağındaki rakam 2 arttırılır, birler basamağındaki rakam 3 azaltılırsa elde edilen sayının 9 ile bölümünden kalan kaçtır ?
a) 3
b) 4
c) 5
d) 6
e) 7
--------------------------------------------------------------------------------
5. P sayısı 5 ile bölündüğünde 4 kalanını veren iki basamaklı en büyük doğal sayı olduğuna göre, P doğal sayısı aşağıdakilerden hangisine tam olarak bölünemez?
a) 3
b) 11
c) 33
d) 44
e) 49
-------------------------------------------------------------------------------
6. Dört basamaklı (3a6b) sayısı, 5 ile bölündüğünde 2 kalanını vermektedir. Bu sayı 3 ile tam bölünebildiğine göre, a kaç farklı değer alabilir?
a) 3
b) 4
c) 5
d) 6
e) 7
--------------------------------------------------------------------------------
7. Beş basamaklı (1a4ab) sayısının 10 ile bölümünden kalan 4 tür. (1a4ab) sayısı 9 ile tam bölünebildiğine göre, (ab) iki basamaklı sayısı kaçtır?
a) 14
b) 44
c) 74
d) 84
e) 94
-------------------------------------------------------------------------------
8. Rakamları sıfırdan ve birbirinden farklı dört basamaklı (5a4b) sayısı 36 ile tam bölünebildiğine göre, a kaçtır?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
e) 5
--------------------------------------------------------------------------------
9. Beş basamaklı (3mm4n) sayısı 30 ile tam bölünebildiğine göre, m nin en büyük değeri kaçtır?
a) 1
b) 4
c) 7
d) 8
e) 9
--------------------------------------------------------------------------------
10. (a251b) sayısı 55 ile tam bölünebilen 5 basamaklı bir tek sayıdır. Buna göre, a kaçtır?
a) 3
b) 4
c) 5
d) 6
e) 7
--------------------------------------------------------------------------------
YANITLAR : 1-D 2-C 3-B 4-A 5-D 6-D 7-E 8-A 9-C 10-B

Yönetici
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 422
Yaş : 97
Nerden : Dershaneden
Kayıt tarihi : 29/07/08

Kullanıcı profilini gör http://nevsehirugur.forum0.net

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz