BÖLÜNEBİLME TEST

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

BÖLÜNEBİLME TEST

Mesaj tarafından Yönetici Bir Salı Kas. 04, 2008 2:02 pm

1. Dört basamaklı (1a4b) sayısının 3 ile bölümünden kalan 2 olduğuna göre, a+b toplamı kaç farklı değer alabilir?
a) 4
b) 5
c) 6
d) 7
e) 8
--------------------------------------------------------------------------------
2. (5a15b) beş basamaklı sayısının 45 ile bölümünden kalan 1 dir. Bu koşulu sağlayan kaç farklı (5a15b) sayısı vardır?
a) 2
b) 3
c) 4
d) 5
e) 6
--------------------------------------------------------------------------------
3. Dokuz basamaklı (555555555) sayısının 2 ile bölümünden kalan m, 3 ile bölümünden kalan n,
4 ile bölümünden kalan p ise, aşağıdaki sıralamalardan hangisi doğrudur?
a) m<n<p
b) p<n<m
c) m=n<p
d) m=p<n
e) m=p>n
--------------------------------------------------------------------------------
4. Beş basamaklı (9a34b) sayısı 11 ile tam bölünmektedir. a ile b arasındaki bağıntı aşağıdakilerden hangisidir?
a) a=b+5
b) a=2b
c) b=a+5
d) a=b2
e) 2b = 3a
--------------------------------------------------------------------------------
5. (2m6mn) sayısı 10 ile bölündüğünde m kalanını veren beş basamaklı bir doğal sayıdır.
Bu sayı 11 ile tam bölünebildiğine göre, n kaçtır?
a) 5
b) 6
c) 7
d) 8
e) 9
--------------------------------------------------------------------------------
6. Rakamları farklı üç basamaklı sayı (mn6) dır.
Bu sayının 4 ile tam bölünebilen en büyük değeri ile, 9 ile tam bölünebilen en küçük değeri arasındaki fark kaçtır?
a) 750
b) 780
c) 830
d) 850
e) 880
--------------------------------------------------------------------------------
7. Üç basamaklı (65a) sayısının 3 ile bölünebilmesi için a nın alacağı değerlerin toplamı kaçtır?
a) 8
b) 9
c) 10
d) 11
e) 12
--------------------------------------------------------------------------------
8. b=2a koşuluna uyan 12ba şeklinde 4 ile bölünebilen kaç tane sayı yazılabilir?
a) 5
b) 4
c) 3
d) 2
e) 1
-------------------------------------------------------------------------------
9. Üç basamaklı (aaa) sayısı hangisine tam olarak bölünebilir?
a) 7
b) 6
c) 5
d) 4
e) 3
--------------------------------------------------------------------------------
10. Dört basamaklı (8m3n) sayısı 15 ile tam bölünebildiğine göre, bu koşula uyan kaç farklı sayı yazılabilir?
a) 4
b) 5
c) 6
d) 7
e) 8
--------------------------------------------------------------------------------
YANITLAR:1.D 2.A 3.C 4.A 5.D 6.D 7.E 8.D 9.E 10.C

Yönetici
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 422
Yaş : 97
Nerden : Dershaneden
Kayıt tarihi : 29/07/08

Kullanıcı profilini gör http://nevsehirugur.forum0.net

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz