OKEK-OBEB Yaprak Test

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

OKEK-OBEB Yaprak Test

Mesaj tarafından Yönetici Bir Salı Kas. 04, 2008 1:14 pm

1. 12, 27, 60 sayılarının OKEK’ lerinin OBEB’ lerine oranı kaçtır?
a) 120
b) 140
c) 160
d) 180
e) 200
--------------------------------------------------------------------------------
2. a, b, c sayma sayıları olmak üzere, a.b =35 ve b.c = 95 ise, a+b+c toplamının en küçük değeri kaçtır?
a) 1
b) 11
c) 21
d) 31
e) 41
--------------------------------------------------------------------------------
3. OKEK’ leri 130 ve OBEB’ leri 2 olan sayılar, 26 ve a dır. Buna göre, a kaçtır?
a) 10
b) 8
c) 6
d) 4
e) 2
--------------------------------------------------------------------------------
4. 12, 16, 32 sayılarına bölündüğünde 5 kalanını veren en küçük sayı kaçtır?
a) 96
b) 98
c) 101
d) 106
e) 116
--------------------------------------------------------------------------------
5. 300 ve 660 sayıları hangi sayıya bölünürse elde edilen bölümler aralarında asal olur ?
a) 6
b) 10
c) 15
d) 20
e) 60
--------------------------------------------------------------------------------
6. Aralarında asal m ve n sayılarının OBEB’ inin OKEK’ ine oranı aşağıdakilerden hangisidir?
a) m.n
b) 1/(m.n)
c) m - n
d) m + n
e) m.n +n
--------------------------------------------------------------------------------
7. a ile b, b > a koşuluna uyan ardışık çift pozitif tamsayılar olduğuna göre,
(a, b)OKEK = 220 ise, (b + a - 7) işleminin sonucu kaçtır?
a) 35
b) 37
c) 39
d) 41
e) 42
--------------------------------------------------------------------------------
8. a = 7/5 ve b = 8/7 ise, (a, b)OKEK kaçtır?
a) 7
b) 8
c) 35
d) 56
e) 60
-------------------------------------------------------------------------------
9. 4/3, 36/31, 48/55 sayıları ile tam bölünen en küçük pozitif tamsayı kaçtır ?
a) 4
b) 72
c) 144
d) 148
e) 160
--------------------------------------------------------------------------------
10. m ve n pozitif tamsayılar olmak üzere, m + n = 97 ve (m, n)OKEK = 111 ise, (m, n)OBEB kaçtır?
a) 3
b) 20
c) 37
d) 60
e) 97
--------------------------------------------------------------------------------
YANITLAR : 1-D 2-D 3-A 4-C 5-E 6-B 7-A 8-D 9-C 10-B

Yönetici
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 422
Yaş : 97
Nerden : Dershaneden
Kayıt tarihi : 29/07/08

Kullanıcı profilini gör http://nevsehirugur.forum0.net

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz